Son Dakika

Siber İstihbarat Savaşları Giderek Artacak.!

Alanlarına göre istihbarat tanımlamaları yapılırken temel olarak izah edilen sekiz istihbarat alanından bahsedilse de;  “Siber İstihbarat” bölümünden pek konuşulmaz. Oysa gelişen teknoloji internete bağlı bilgisayar, online sitemleri, veri tabanları enformasyon merkezlerini özetle siber alanı hedef alan bir istihbarat yapısının gelişmesine neden olmuştur. 





Bu ve bütün toplumsal bilgi alanına yönelik istihbarat, karşı istihbarat, saldırıları ve savunmaların tümüne “enformasyon savaşı” denilmektedir.



Zengin milletler “Siber İstihbarat” ve “Enformasyon Savaşı“na çok büyük paralar harcamakta ve milyon dolarlık bütçeler ile altyapı ve yatırımlar yapmaktadırlar. Siber istihbarat çok büyük bir hızla gelişmektedir. 

Enformasyon savaşına hazırlanmayan milletler, 21. yüzyılda enformasyon savaşına hazırlanan milletler karşısında kızılderelilerin kovboylar karşısında düştüğü durumdan daha kötü duruma düşeceklerdir.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.