Son Dakika

Kıskanç Sevgililerden, Hacker’lara Özel Dedektiflik İçin Büyük Rağbet Geliyor

HACKER'ların İŞ SAHASI GENİŞLİYOR

Siber Güvenlik Uzmanı Ozan Uçar, hacker’ların kendilerine yeni bir iş sahası bulduklarını belirterek “Özel dedektif gibi çalışıyorlar. Müşterilerin talebi doğrultusunda, telefonlara, bilgisayarlara girip ihaneti tespit ediyorlar” dedi.



Teknolojinin hızla gelişip yayılması ile birlikte kişisel ve gizli bilgilerin korunması gittikçe zor hale geldi. Bilgisayar korsanları sadece bir telefon numarası veya bir e-posta adresi ile istediğiniz kişinin tüm hayatını ele geçirebiliyor. Daha önceden internet sitelerini hackleyip gizli bilgileri ortaya çıkarmasıyla tanınan hackerlar artık dedektiflik hizmeti vermeye başladı. Siyah şapkalı hackerlar olarak tanınan bilişim korsanlarının gözde müşterileri aldatıldığını düşünen eşler, sevgililer. Hackerlar takip edilen kişilerin 24 saat boyunca ne yaptıklarını canlı olarak müşterilerine sunuyor.

“Konumuna kadar takip”

Siber Güvenlik Uzmanı Ozan Uçar, sanal alemde yaşananları şöyle anlatıyor: “Aldatma vakalarından gizli ihale dosyalarına kadar tüm takibi siyah şapkalı hackerlar yapıyor. Takip edilen bir kişinin ise takip edildiğini ruhu bile duymuyor. Bir kişinin takip edilebilmesi için mail adresi ve telefon numarasının bilinmesi yeterli. Casus yazılımlar sayesinde takip edilen kişinin tüm sosyal medya hesapları, WhatsApp, skype, viber mesajları, mailleri, arama geçmişi, kredi kartı harcamaları ve konum bilgisi şüphelenen eşlere aktarılıyor.”

“Akıllı TV’den takip”

Ozan Uçar hackerların takip için akıllı TV’leri de kullandığını belirtiyor: “Bir hacker sizi hedefe koyduysa evinizde bulunan modemi ele geçirip tüm internet trafiğini kendine yönlendirebilir. Akıllı televizyonunuza yükleyeceği casus yazılımla salonunuz 24 saat onun gözünün önünde olabilir. Çünkü akıllı televizyonların çoğunda bir kamera bulunuyor. Bu şirketler içinde geçerli, toplantı odasında bulunan televizyona yüklenen yazılım ile tüm toplantılar uzaktan izlenebilir.”



“İhale bilgisi çalıyorlar”

Ozan Uçar, siyah şapkalı illegal hackerların tahsilatı internet üzerinden yaptığını belirtiyor: “Bu hackerların hiç biri sabit bir ofis adresi belirtmez. Müşteriyle ilişkilerini sadece takma isimle yürütüyorlar. Hackerlardan yardım isteyenler arasında büyük ihalelere giren firmalar da bulunuyor. Firmalar hackerlardan rakip firma yöneticilerinin asistanlarının bilgisayarlarına erişmesini talep ederek gizli ihale bilgilerini alıyor. Yönlendirilmiş İP’ler ile ‘Deepwep’ dediğimiz derin internet içerisinde kayboluyorlar. Genellikle bir hacker adresini Rusya, Çin, Afrika gibi sürekli değişken olan farklı ülkelerde gösteriyor. Bu yüzden yaptıkları iş sonucu yakalanmaları çok zor.” (Vatan)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.